top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Kapperszaak

BLOG

Diversity of Men

Deze maand wil ik jullie meenemen in mijn gedachtegang tijdens mijn eerste hairshow productie ever.


Het idee begon tijdens onze vakantie op de Kaapverdische eilanden in maart. Tijdens vakanties (of momenten van rust) kom ik vaak tot de beste ideeën. Ik scrolde een beetje op insta en kwam de Hair-X-Perience tegen. De grootste kappers vakbeurs van Nederland waar ik ooit een keer met een oud-collega heen ben geweest om scharen te kopen. Ik dacht gelijk: dit is echt iets voor mij. Een podium waarin ik al mijn creativiteit tot uiting kan laten komen en de ideale plek om mijn trainingen aan te prijzen.

Een brutaal mens heeft de halve wereld en ik heb ze gewoon een mail gestuurd met mijn verhaal, website en insta page. Een paar dagen terug in Nederland en ik werd gebeld door de organisatie. Ze vroegen mij hoe ik mijn show precies voor me zag en na tien minuten gebeld te hebben wisten ze genoeg. Ze boden mij een plek aan op hun mainstage podium!

Vereerd en blij dat ik was, begon ik direct met mijn voorbereidingen. De show zou dertig minuten duren en daarin wou ik mijn verhaal kunnen vertellen, meerdere haircuts showcasen en mijzelf en DARIOS verder op de kaart zetten.

Ik wou tijdens mijn show vooral dicht bij mezelf blijven. Iets wat ik altijd heb gedaan en ook altijd zal blijven doen. Ik wou dat mijn show een spiegel zou zijn voor wat er dagelijks in mijn shops voorbijkomt. Ik ben als kapper gevormd door alle haarstructuren die er maar zijn en heb als modellen ook juist mijn eigen klanten meegevraagd die al jaren bij mij in de stoel zitten.

DARIOS is ook hiphop. Ik ben qua muzieksmaak absoluut in de 90's en 00's blijven hangen (als je bij mij knipt weet je genoeg) en heb samen met een bevriende dj een mix in elkaar gezet die perfect aansloot bij het gevoel wat ik wou uitdragen: Een urban barbershop in Amerika. Een plek waar alle culturen samenkomen. En extra positief: met zo'n hiphop mix val je 100% op, en dat was ook precies de bedoeling.

Na op zaterdag in de shop alle modellen voor te hebben bereid (in een half uur on stage kun je geen zeven modellen fiksen, dat noem je "show knippen") was zondag de dag van de eerste show. Eerlijk, wat was ik zenuwachtig toen ik eenmaal op de beurs aankwam en het podium zag. Tijdens trainingen heb je interactie met je cursisten en in dit geval kon ik alleen maar zenden. Je staat helemaal in je uppie op een stage, grote lichten op je en het publiek heeft zoiets van: "Nou, laat het maar eens zien wat je kan". Ik vond het stiekem doodeng.

Maar door frictie komt groei. En dat vertelde ik mezelf ook voor ik het podium opging en de show gaf. "Dario, je wilt een grote jongen zijn, bewijs het dan maar". En ik moet zeggen dat ik oprecht super trots op mezelf ben dat ik dit heb gedaan. En vooral en juist aan mezelf heb bewezen dat ik dit kan. Hoe vaker je iets buiten je comfort zone doet, hoe makkelijker het uiteindelijk wordt ... En dit merkte ik al direct toen ik maandag de tweede show deed. Dat ik een dag later zoveel meer rust had op dat podium, heel apart om mee te maken hoeveel je in een dag kunt groeien.


Bij deze blog post ik ook een video van twee minuten. Ik hoop dat jullie mij die twee minuten gunnen. Dan begrijp je mij. Dan begrijp je waar ik voor sta. En dan begrijp je wat mijn motivatie en inspiratie was voor mijn Diversity of Men.

Dan mag ik als afsluiter met nóg mooier nieuws komen, want in oktober heb ik een plek op de barber stage weten te bemachtigen van The Hair Project in Kortrijk, België. Een beurs die vier keer zo groot is als Nederland en de plek waar de allergrootste bedrijven en kappers hun opwachting maken. En daar sta ik tussen met mijn eigen show, mooier kan haast niet.

Moraal van dit verhaal: Durf te dromen. En geef niet op. De mooie dingen die ik nu mag doen zijn het resultaat van jarenlang hard werk. Want dat ik ooit op een podium wou staan zei ik 14 jaar geleden al toen ik nog haren stond te vegen bij mijn leermeester..

Ik kan niet wachten om te ontdekken waar mijn motivatie mij nog meer zal brengen.


Darío J. Braun

112 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

GROWTH

THE TEAM

Who is Dario?

תגובות


bottom of page