top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Kapperszaak

BLOG

Who is Dario?

Bijgewerkt op: 6 jul. 2022

Zie als man zijnde nog maar eens een momentje rust te vinden in het snelle leven van nu. Na een lange dag met werk, kinderen, een vrouw, moet een man ook soms een break hebben. Waar vrouwen misschien naar een kapper, schoonheidsspecialist of nagelstudio gaan, belanden mannen bij DARIOS Barbers.Bij binnenkomst is het even jouw moment. Met een biertje of wijntje beland je in de stoel waar kapper Dario klaarstaat om lekker met je te praten over het leven en je tegelijkertijd een fresh cut geeft. Maar vraag je ook wel eens naar het leven van diegene die nu met zijn handen in jouw haar zit? Wie is Dario eigenlijk?


Passie

Zo kan je Dario in één woord omschrijven. En dat is ook zeker terug te zien in hoe hij te werk gaat. Begonnen op zijn 18e, runt hij nu met bijna 14 jaar ervaring twee goedlopende high end barbershops in Haarlem en Leiden. Alsof dat nog niet genoeg was voor de ambitieuze Dario, probeert hij nu ook zijn passie voor het vak over te brengen op anderen met DARIOS Educations. Naast het geven van trainingen door heel het land, traint hij hierbij ook zijn eigen personeel om het barbervak te leren the Dario way.


"Ik ben zo trots dat ik een deel uit kan maken van hun ontwikkeling. Dat ik hun die passie, kennis & skills over heb kunnen brengen. En als ik ze dan bezig zie, dan besef ik me dat je mensen een bepaald doel in het leven kan geven. Daar doe ik het echt voor."


Ross

Je komt niet zomaar ergens zonder hulp van de mensen om je heen. Voor Dario was dit zijn leermeester Ross. Beeld je in: Dario, maar dan Surinaams en 20 jaar ouder. In een tijd waarin het echt nog niet cool was voor hetero gasten om kapper te zijn, heeft Ross hem het tegendeel bewezen.


"Het moment dat mijn leermeester een dag in mijn shop samen met mij heeft geknipt. Op dat moment was de cirkel echt rond. Daar kan ik bijna emotioneel van worden hoe mooi dat is. Dat diegene die mij het vak heeft geleerd, in mijn shop samen met mij zij aan zij de klant staat te knippen. Dat is onbetaalbaar."


Matties

Met de lange dagen en het vele werk van Dario, maken de klanten het echt dat de dag voorbijvliegt. "Die moet ik juist grote props geven, want zij maken mijn dagen kort."


"Mijn klanten zijn eigenlijk gewoon mijn matties. Ik hoef bijvoorbeeld in het weekend niet meer naar de kroeg om mijn boys te spreken, mijn boystijd heb ik in de shop. Het zijn geen klanten, het zijn vrienden."


"We zijn alleen maar onzin aan het praten met z'n allen en ik denk ook dat ze komen voor hun man break. Even chillen, even lachen. Het is soms zo grappig, we zijn elkaar alleen maar belachelijk aan het maken en ik word er nog voor betaald ook. Als je op die manier je geld kan verdienen… ik vind dat geweldig. Daarom weet ik ook zeker dat ik iedereen, al m'n matties, wil blijven knippen tot ik mega oud ben, tot we allemaal mega oud zijn."


Future

Het plan voor de toekomst?


"Absoluut een 3e shop neerzetten en verder bouwen aan de naam DARIOS. Heel graag verder met meer trainingen geven door het land, verder gaan met mensen inspireren voor dit mooie vak. Ik wil mijn personeel verder blijven opleiden en inspireren, ook collega's in de branche."


Met plannen voor mooie dingen van meer trainingen tot fotoshoots en shows, weten we in ieder geval dat Dario niet stil gaat zitten. "Ik ben een creatief persoon en dat is wat ik vooral wil doen over 5 jaar."


Wil je op de hoogte blijven van Dario's plannen? Volg hem dan op de socials @darios.barbers

77 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

GROWTH

THE TEAM

Comments


bottom of page