top of page
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Kapperszaak

BLOG

GROWTH

Nadat wij een tijdje geleden zijn begonnen met bloggen heb ik nu zelf eens de tijd genomen om in de pen te klimmen. Ik heb schrijven altijd al leuk gevonden en om zelf te groeien spring ik bij deze ff vol in het diepe als tekstschrijver.

Het onderwerp "growth" vond ik sowieso een mooi onderwerp voor mijn eerste blog. Groei. Dat is iets waar ik al heel lang mee bezig ben en ook altijd mee bezig zal blijven.


Als ik naar mijn team en hun persoonlijke ontwikkeling kijk moet ik soms wel erg lachen. Ze proberen zich vaak met mij te vergelijken en vragen dan: "Ja maar Dario, hoe kun jij zó snel, zo'n goed werk leveren?" Ze vergeten dan dat ik al dik 14 jaar in de game zit en al zo ongelooflijk veel haircuts heb geknipt dat ik bij wijze van spreken met mijn ogen dicht kan knippen (doe ik niet echt, al zou het wel leuk zijn om eens te proberen. Wie wilt?).

Ik zie die boys en girl dan bezig tijdens hun werk en de groei die zij wekelijks doormaken geeft mij de energie om ook mijzelf te blijven ontwikkelen. Ik ben niet meer de kapper die ik een jaar geleden was, laat staan als we nog verder terug de tijd ingaan. Ik lach mezelf ook keihard uit als ik nadenk over vroeger. Ik dacht na twee jaar dat ik "die hele kapper" was terwijl, als ik een foto tegenkom van mijn cuts ik denk: DAMNN mister Braun, dat was niet echt best.

Ik kijk in mijn vrije tijd ook vaak mijn eigen haircuts terug op mijn telefoon. Nadia wordt oprecht wel eens gek van me. Nadia: "Zit je weer te geilen op je eigen werk?!" Maar ik denk (en hoop) dat heel veel kappers dit doen. Het is juist goed om je eigen werk te analyseren. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Juist door dit te doen kun je de volgende keer dat je klant in je stoel zit een nóg betere haircut neerzetten. En zul je altijd blijven groeien.

Om invulling te geven aan de trainingen van mijn eigen team of mijn steeds populairder wordende salon trainingen ben ik zelf nog elke dag bezig met mijn eigen groei. Ik heb ook niet één bepaalde knipvisie. Mijn motto is juist: "Het maakt niet uit hoe je het doet, als het resultaat maar perfect is." Er zijn meerdere wegen naar Rome en ik zou het afgrijselijk vinden als ik altijd maar precies hetzelfde zou moeten doen tijdens een haircut.

Ik wil mensen in hun kracht zetten zodat ze verder kunnen groeien. Daan is bijvoorbeeld een geboren ondernemer en vind het stukje management heel leuk. Daar kan ik ook weer van leren omdat ik een echte creatieveling ben die papierwerk haat. Vraag maar aan mijn boekhoudster haha die haat mij soms echt. Jan heeft educator aspiraties. Ik ga hem binnenkort ook zeker meenemen als assistent tijdens salon trainingen. En zo willen Jan en ik samen de Education kant uit gaan bouwen de komende jaren. Fabiano (vraag eens of hij ananas op z'n pizza lust hihi) vind ik een echte artiest. Die jongen had al lang Senior Barber kunnen zijn alleen is die bijna twintig minuten bezig met alleen z'n styling haha! Ik ga maar eens een stopwatch naast hem neerleggen denk ik. Wessel en Nadia zijn er nog te kort bij als echte Barbers om precies te weten hoe ik hun echt in hun kracht kan zetten. Voorlopig is het voor hun denk ik goed om gewoon lekker bezig te zijn met het vak, elke dag beter te worden en hun eigen klantenkring op te bouwen.


Groei. Ik kan daar nog hele pagina's over schrijven en wie weet ga ik dat ook wel doen de komende maanden. Ik wil mensen inspireren om te groeien. En natuurlijk wil ik dat zelf ook blijven doen. En vandaar deze eerste blog. Helemaal vanuit mijzelf. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen en hoor graag jullie reacties online of in mijn stoel in een van mijn shops. Volgende maand zullen wij verder ingaan op de show die ik laatst op de Hair-X-perience mocht geven. Om over groei te spreken .. ;)

Dario J. Braun.

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page